Norges Bandyforbund

Hordaland Bandykrets
Org.nr.: 997 371 089
Kontonummer: 3633 51 69527

KONTAKT INFO
  • Adresse: Hordaland Bandykrets,
    DNB Arena, Ishockeyveien 1, 4021 Stavanger
  • Telefon: 936 60 414
  • Epost: sorvestbandy@gmail.com

Retningslinjer for styrearbeid

1.
Leder har ansvar for at innkalling til styremøter i særkrets/region skal innkalles skriftlig (mail/post) minst fem kalenderdager før møtet. Innkallingen skal inneholde dagsorden, gjerne med utfyllende og orienterende kommentarer samt tidspunkt og sted for møtet. Denne bestemmelse er ikke til hinder for at saker som kommer inn senere enn fem dager før møtet kan behandles. 


2.
Det er styrets ansvar at det føres protokoll fra alle styremøter, og at protokollen godkjennes av styret senest ved påfølgende styremøte. Protokollen skal dog sendes styremedlemmene senest en uke etter møtet, og kan dersom styret er enige om det godkjennes elektronisk. Det er ikke pålagt å ha valgt sekretær, men det anbefales dersom funksjonen ikke er tillagt en ansatt.

3.
Om styreleder blir forhindret fra å utføre sin funksjon over en periode, skal han/hun ta saken opp på første styremøte, slik at ny leder konstitueres for perioden.


4.
Økonomistyring, budsjettering og budsjettoppfølging er styrets ansvar. Det skal være ett dedikert budsjettoppfølgingsmøte i årsmøteperioden. Styret bør ha en valgt økonomiansvarlig. 


5.
Særkretsen/regionen skal følge NIF’s Lovnorm for særkretsers bestemmelser om to personer som deler prokura, og disse skal ha underslagsforsikring. En av disse bør være tillitsvalgt.

6.
Ved alle økonomiske saker som behandles skal styret ha spesielt god informasjon om særkretsens økonomiske stilling før behandling, og vurdere konsekvenser av vedtak før det fattes. 


7.
Ved oppnevnelse av komiteer/utvalg i årsmøteperioden skal det tas hensyn til kjønnskvotering, og komiteen/utvalget skal ha et mandat fra styret før det starter sitt arbeid. 


8.
Styret har ansvaret for at særkretsen/regionen har en arrangementsinstruks og skal påse at både kretsens/regionens og klubbenes arrangementer følger denne.
Instruksen må være realistisk gjennomførbar, og bør derfor inneholde både et minstemål av krav til arrangør, og også et mål om en hevet standard på arrangementene.

9.
Styret har ansvaret for at særkretsens/regionens kursønsker for neste sesong styrebehandles innen utgangen av april hvert år før den sendes NBF’s kursansvarlige innen 15. mai.